Na het verraad van haar broer heeft Ember definitief gekozen voor het rebellenleven met Riley en al haar banden met de drakenorganisatie Talon verbroken. Samen proberen ze zowel de drakendoders van St. Joris als de huurmoordenaars van Talon een stap voor te blijven. Wanneer ze achter de ongelooflijke waarheid over Talon én de Orde van St. Joris komen, weten ze dat er maar één oplossing is, en daarvoor hebben ze de hulp van Garrett nodig. Als ze hem niet snel vinden, dreigt er een totale oorlog…

Maar Garrett is verdwenen. Hij heeft besloten zijn oude wapenbroeders van St. Joris te bespioneren, en algauw komt hij achter een groot geheim, dat een dodelijk gevaar betekent voor zowel mensen als draken…


De eerste twee delen van deze serie hadden bijzondere mooie covers. Dit waren drakenhuiden van Ember en Riley. Het derde deel wordt versierd door een maliënkolder met een paar druppeltjes bloed. Dit moet dan de huid van Garrett voorstellen. Dit maakt deze serie wel bijzonder en wat staat deze serie toch mooi in de boekenkast!

In dit deel gaan we verder waar we in Rebel zijn gebleven. De levens nemen spannende maar geweldige wendingen. Terwijl keuzes nemen steeds moeilijker en ingewikkelder wordt. De personages zijn de afgelopen tijd verandert door alle gebeurtenissen en zijn niet meer de zorgeloze personen. Doordat het boek uit verschillende perspectieven is geschreven worden de keuzes die de personages maken duidelijk weergegeven en weet je de redenen erachter.

Door alle spanning, actie en de geheimen blijf je maar doorlezen. Je wilt weten wat er nog meer gaat volgen, welke keuzes er worden gemaakt en of ze gaan winnen.

De love triangle vond ik in dit deel te langdradig. Het mocht van mij wel wat minder. Ondanks dit was het voor mij niet duidelijk welke keuze Ember zou maken. Werd het team Riley of toch team Garrett?

Het grote minpunt aan dit deel was dat er weinig echt iets gebeurde en dat er vooral grote geheimen werden ontrafeld. Maar het einde was echt fantastisch! Die cliffhanger!!! Ben nu echt benieuwd naar het volgende deel.


Titel: Jager

Auteur: Julie Kagawa

Genre: Young Adult

Uitgeverij: HarperCollins

Bladzijdes: 350

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789402712308

Beoordeling: 4/5 sterren